środa, 6 marca 2013


Zdrowe serowo-dyniowe przekąski

Kiedys kupowałam taki chlebek zapieczony ze startym zoltym serem i pestkami dyni w sklepie ze zdrowa żywnością. Niestety z biegiem czasu okazalo się, ze sklep nie dysponuje już tym produktem (wycofane z rynku), trzeba wiec poradzic sobie jakoś z deficytem ulubionej przekąski :)

Potrzebujemy:
- kilka kromek chleba typu Waza (ja użyłam wersji bogatej w błonnik, ciemne razowe pieczywo)
- starty na wiórki żółty ser
- pestki dyni oraz słonecznika (tych drugich niestety nie miałam)

Kromki chleba posypujemy żółtym serem, pestkami i na koncu również zoltym serem. Całość zapiekam w prodiżu 25 minut, do momentu az ser nam troche zbrązowieje a po wystygnięciu będzie twardy i chrupki. Stosując piekarnik myslę, że można posłużyć się parametrami pieczenia dla pizzy a czas wydłużyć 2-3 krotnie aż do zbrązowienia sera. 




mniam mniam :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz